Amerikanen willen hallucinogene paddestoelen legaliseren

hallucinogene paddestoelen

In Frankrijk zijn hallucinogene paddestoelen (“Magic Mushrooms”) nog niet wijdverbreid. In andere landen, zoals Nederland en de Verenigde Staten, is de situatie anders. En het verandert heel snel. Na cannabis zullen ook hallucinogene paddestoelen worden gelegaliseerd in de Verenigde Staten.

Drie maanden geleden stemde de bevolking van Denver voor het decriminaliseren van het psychoactieve bestanddeel van paddo’s. Maar dat is niet alles. Amerikanen willen hallucinogene paddestoelen legaliseren.

De paddestoelenlobby

Een nieuwe beweging voor legalisatie

Kevin Matthews, voormalig campagneleider van het Denver Psilocybin Initiative (DPI), is bezig met de oprichting van een nieuwe non-profitorganisatie, de Society for Psychedelic Outreach, Reform and Education – ook bekend als SPORE.

Het project wil psychedelica legaliseren. En de activist heeft al grote plannen. Hij en zijn medestanders willen in de eerste plaats de inwoners van Denver en overheidsambtenaren voorlichten over de voordelen van hallucinogene paddestoelen en zo de publieke opinie over deze nog onbekende drug veranderen.

Volgens Kevin Matthews zou dit de eerste stap zijn om paddo’s te legaliseren. Op lange termijn zou hij ze in het hele land willen legaliseren, voor een “vrijetijdsconsumptie”. SPORE is geïnspireerd door de groep Decriminalize Nature, die al een overwinning heeft gevierd in Oakland, Californië. Decriminalize Nature heeft met succes het psychoactieve bestanddeel van hallucinogene paddestoelen gedecriminaliseerd.

Legalisering van hallucinogene paddestoelen

De Drug Enforcement Administration (DEA) classificeert psilocybine nog steeds als een illegale stof. Dit is een groot probleem voor Kevin Matthews. Zo stuiten onderzoekers bij het bestuderen van de potentiële voordelen van paddestoelen op aanzienlijke obstakels. Men kan echter voelen dat er nu enige beweging op dit gebied is.

Vorig jaar nog eiste een team onder leiding van John Hopkins, dat voorop liep in het onderzoek naar het psychiatrisch gebruik van psilocybine, dat het die status zou verliezen. Zelfs de Food and Drug Administration (FDA) heeft hallucinogene paddestoelen een “doorbraaktherapie” genoemd. Er wordt gezegd dat ze helpen bij depressie. CBD, de werkzame stof in de cannabisplant, zou ook nuttig zijn bij de behandeling van depressies of angststoornissen. In juni drong ook Alexandria Ocasio-Cortez aan op het wegnemen van belemmeringen voor onderzoek.

SPORE activisten willen een lobby opzetten voor psilocybine en andere hallucinogene stoffen. Daarom wil Kevin Matthews de 501(c)(3) status aanvragen om fondsenwerving als liefdadigheidsorganisatie te vergemakkelijken. Als het resultaat veelbelovend is, zal Matthews een 501(c)(4) status aanvragen voor de voortzetting van zijn project. Dit draagt ertoe bij dat beter kan worden gelobbyd onder de paraplu van de “sociale voorzieningen”. Aldus zouden onbeperkte schenkingen worden toegestaan, die zelfs anoniem zouden kunnen blijven. Hoewel een dergelijke aanpak sterk wordt bekritiseerd, juist vanwege de anonimiteit van de donor, zou hij van grote waarde kunnen zijn voor een beweging die de legalisering wil bereiken van stoffen die nu nog taboe zijn. Inderdaad, hallucinogene paddestoelen worden nog niet gewaardeerd en goed gezien door het grote publiek.

De gelijkenis met cannabis en CBD

De aanpak van SPORE kan ook worden vergeleken met de beweging in de cannabisindustrie (is CBD echt legaal in Frankrijk?). De legalisering van cannabis in sommige staten van de VS verloopt inderdaad traag. En de situatie wordt erger in Europa. In tegenstelling tot cannabis is de decriminalisering van psilocybine en andere psychedelica echter niet noodzakelijkerwijs bedoeld om flagrante fouten in het strafrechtsysteem te corrigeren of om belastinggeld te genereren voor de financiering van sociale projecten.

Mocht er ooit een wettelijk kader komen voor het recreatief gebruik van hallucinogene paddestoelen, dan zal de structuur van die markt volgens de meeste deskundigen niet vergelijkbaar zijn met die van de cannabismarkt.

“SCORE hebben een lange weg te gaan,” zei James Hamblin, een arts in de preventieve geneeskunde en journalist bij The Atlantic, in mei 2019. De markt voor hallucinogene paddestoelen is op dit moment nog vrij klein. Volgens het Center for Responsive Politics bedragen de meest recente inkomsten van het American Mushroom Institute 945.090 dollar en de uitgaven 811.680 dollar. De American Mushroom Cooperative daarentegen rapporteert een stijging van de uitgaven tot ongeveer 1,3 miljoen US$. Maar deze aantallen zijn nog steeds vrij klein in vergelijking met de cannabismarkt.

Niettemin groeit de markt. Een groep genaamd de Orgeon Psilocybin Society is al goedgekeurd door de IRS als een 501(c)(3). Volgens haar eigen website heeft de groep afgelopen maart bijna 80.000 dollar bijeengebracht tijdens een inzamelingsactie in het Portland Art Museum. Tegelijkertijd streefden de Republikeinen van Iowa naar een hallucinogene paddestoel hervorming. De situatie blijft veranderen.

Als het lobbyen groeit. Bedrijven die handelen in de verkoop van paddo’s en andere psychedelica lijken op te komen, vooral in Colorado.

De huidige stand van zaken met betrekking tot hallucinogene paddestoelen

Magic, een in Boulder gevestigd marketingbedrijf, werd in de organisatie van hallucinogene paddestoelen in Denver vergezeld door Matthew Duffy. Hij zei dat hij veel van hun reclame verzorgde en ook de public relations van het bedrijf bevorderde. Magic is voornemens de samenwerking met SPORE en andere groepen voort te zetten.

“Er zijn waarschijnlijk 20.000 marketingbureaus in de wereld,” zegt Marcus McNeill, CEO van Magic. “We willen het bekende bureau voor psychedelica zijn. We wedden op die markt. ”

Afgelopen maandag kondigde het in Denver gevestigde koffiebedrijf Sträva aan dat het “begonnen was met het onderzoeken van de voordelen en risico’s van het combineren van microdoses psilocybine met zijn speciale koffie- en theeproducten. ”

Hoewel CEO Andrew Aamot toegaf dat zijn idee alleen op papier bestond, had hij er alle vertrouwen in dat hij zijn product in de nabije toekomst op de markt zou kunnen verkopen. Dit product zou vergelijkbaar zijn met CBD-dranken. Hij zei dat het ook een “geweldig platform is om sommige van deze meer controversiële plantaardige verbindingen aan een nieuw publiek voor te stellen,” zei hij. “Hier in Denver hebben ze het verbod op psilocybine opgeheven door middel van decriminalisering, en ik bekijk het op dezelfde manier als ik doe met cannabis – de eerste stappen op weg naar beter begrip, waardering en acceptatie. ”

“We zien het deksel breken,” gaat Aamot verder. “En we denken dat hallucinogene paddestoelen of paddo’s een soortgelijke evolutie zullen doormaken. ”

Is het echt waarschijnlijk dat dit zal gebeuren? Worden hallucinogene paddestoelen echt gelegaliseerd? Zullen ze Frankrijk halen? Wij zijn benieuwd naar de toekomstige situatie van deze paddo’s. Wordt vervolgd.

Vorig artikel