Hebben elektronische sigaretten invloed op de cannabismarkt?

Elektrische sigaret en canabis

Afgelopen zomer zijn 47 patiënten in 25 staten van de Verenigde Staten overleden aan longschade die in verband werd gebracht met de damp.

Steeds meer mensen zijn dan ook bang voor elektronische sigaretten, ook wel e-sigaretten, vaporizers of vapoteuse genoemd. Maar heeft dit de verkoopcijfers vertraagd? Verscheidene rapporten hebben een eerste daling geregistreerd nadat dit nieuws bekend werd. Bloomberg meldde dat in Colorado “e-sigaretten slechts 11 procent uitmaakten van de totale cannabisverkoop in september, tegen 19 procent in juni.”

Cannabis e-sigaretten

MJBizDaily schreef in oktober: “Zonder twijfel heeft de stroom van negatieve pers ten opzichte van vaporizers de verkoop van marihuana beïnvloed. In 2018 waren vaporizers nog steeds de snelst groeiende tak van de cannabisindustrie.” Deze daling was het meest opmerkelijk in Californië, waar werd opgemerkt dat “het aandeel van vaporizers in de recreatieve cannabismarkt in Californië vier weken op rij is gedaald, van 30,5% in de week van 19 augustus tot 24,3% in de week van 16 september”.

Ondanks negatieve verkoopprognoses wordt een ommekeer in de tendens verwacht

Verwacht wordt dat de verkoop van elektronische sigaretten zal stijgen. Ondanks een verbod van vier maanden door de gouverneur van Massachusetts is de verkoop van e-sigaretten in Maine bijvoorbeeld sterk gestegen. Als je kijkt naar de cijfers van BDS Analytics, een bedrijf dat cannabisgegevens analyseert, zie je dat de e-sigarettenmarkt zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Het rapport van het bedrijf voorspelt dat de verkoop van persoonlijke vaporizers in 2020 met meer dan 1 miljard dollar zal groeien ten opzichte van dit jaar en dat de verkoop van vaping in 2023 verdrievoudigd zal zijn.

Tom Adams, directeur Industry Intelligence bij BDS Analytics, legt uit waarom ondanks alle slechte pers de verkoop van e-sigaretten naar verwachting zal groeien: “Consumenten zien e-sigaretten als een gezonder alternatief voor het inhaleren van nicotine en cannabinoïden, en waarderen ook het gemak van het gebruik van e-sigaretten op gedroogd plantmateriaal. Mensen houden van vaping. Dus zonder een totaal verbod, zal er geen daling van de verkoop zijn.”

Meer informatie over CBD elektronische sigarettenvloeistoffen

Vorig artikel